De tweede bijeenkomst staat al weer voor de deur, we gaan deze maand bij de Brandweer Maassluis naar binnen.

De brandweer voert wereldwijd soms levensgevaarlijke reddings- en blusoperaties uit. Van een kat in de boom tot heuse bosbranden van enkele honderden vierkante kilometers groot. We gaan donderdag 28 februari op bezoek bij de ‘nieuwe’ kazerne. We krijgen tekst en uitleg bij wat de brandweer voor Maassluis betekend en gaan na het eten ook zelf een aantal activiteiten doen.

Na jaren van trouwe dienst is in 2000 een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe kazerne voor de brandweer van Maassluis. Het oude gebouw voldeed niet meer aan de eisen en opknappen zou te veel gaan kosten. Ook was een reden dat de kazerne langzamerhand de-centraal was komen te liggen in de gemeente waardoor de “zorg-norm tijden” niet meer gehaald konden worden. De kazerne lag midden in een woonwijk en zou eigenlijk plaats moeten maken voor woningbouw.

Op 1 mei 2000 is de eerst paal de grond in gegaan. Aangezien de hei-stelling niet op tijd aanwezig kon zijn is door de leden van de vrijwillige brandweer zelf een hei-stelling in elkaar geknutseld. De eerste paal kon met behulp van een heuse heiblok de grond in worden geslagen. Het oprichten van de stelling en het slaan van de paal ging met veel hilariteit gepaard

Het programma is als volgt:

18:00 Welkom, voorstellen en eten.

19:00 Activiteiten, Met de hoogwerker de lucht in, zelf een auto open knippen en een verassingsactiviteit.

Tot einde.

Aanmelden via de socie app, gasten via de mail aan secretaris@businessclubmaassluis.nl of de whatsapp.

De korte samenvatting : Bezoek Brandweer Maassluis , 28-02-2019, Elektraweg 3.