Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bezoek aan de historische werf

26 september 2019 @ 6:00 pm - 10:00 pm

Den Eerste Snik

Aanstaande donderdag is het al weer tijd voor onze maandelijkse bijeenkomst. We zijn deze ronde van harte welkom bij op de Historische werf ‘Zorg en Vlijt’ in het oude Opel vd Kooij pand.

Donderdag 26 september vanaf 18.00 uur. Bert Spek zorgt voor heerlijke belegde broodjes en een lekkere soep.

Op initiatief van Frank Baart (adviseur Waterfront van de Historische Vereniging Maassluis) werd op 1 december 2014 de Stichting Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’ opgericht. Het bestuur van de Stichting werd in januari 2015 geïnstalleerd.

De Stichting werd opgericht met het doel om op de plek waar 8 maart 1879 Henk de Haas zijn Scheepmakerij ‘Zorg en Vlijt’ begon (westhoek Schanseiland, Olivierstraat) de werfactiviteiten weer tot leven te brengen: onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan boten en het projectmatig bouwen/restaureren van historische schepen. Op de beoogde historische  werflocatie ‘Zorg en Vlijt’ zouden in het kader van arbeids(her)integratie dag- werkzaamheden aan cliënten van bekende organisaties in de Zorg en Dienstverlening worden geboden. Tevens zou er plaats zijn voor een projectfunctie  als werk/leerbedrijf.

Het werken op een dergelijke werf kan een belangrijke eerste stap zijn om verder te komen. Het biedt de mogelijkheid om een bewuste en goeddoordachte keuze te maken voor de toekomst. Het gaan werken bij een bedrijf of misschien eerst een opleiding volgen, bijvoorbeeld om lasser of schilder te worden, of misschien wel scheepsbeschieter (timmerman). Hiervoor werden contacten gelegd met diverse zorginstellingen en opleidingsinstituten.

Stichting Historische Werf ‘Zorg en Vlijt’ zal kansen gaan bieden voor mensen met mogelijkheden!
Naast de specifieke werfactiviteiten zal de Stichting nautische opleidingen organiseren en zorgdragen voor het opzetten van een bezoekers- en museaal documentatiecentrum. Hiermee krijgt historisch Maassluis er weer een culturele belevenis bij.

Gegevens

Datum:
26 september 2019
Tijd:
6:00 pm - 10:00 pm
Evenement Tags:
,
Site:
http://historischewerf.nl/

Locatie

Historische werf Zorg en Vlijt
P.J, Pieter Jelle Troelstraweg 2
Maassluid, Zuid-Holland 3144 CX Nederland
+ Google Maps

Organisator

Kevin Zonneveld